اختلالات خوردن و تغذیه
                                       اختلالات خوردن و تغذیه

این اختلالات با توجه به علائمی که دارند به سه گروه تقسیم می شوند:

1. گروه اول:بی اشتهایی عصبی یا anorexia
سه مشخصۀ اصلی برای بی اشتهایی عصبی وجود دارد ؛ گرسنگی کشیدن عمدی به میزان قابل توجه ، تمایل بی وقفه برای لاغری و ترس مفرط از چاقی، وجود علائم و نشانه های ناشی از گرسنگی کشیدن و روزه داری.
در این اختلال، معمولاً فرد با وجود احساس گرسنگی و تمایل شدید به صرف غذا ، به صورت خودخواسته از خوردن امتناع می کند وتاکید مفرط و نامتناسب بر لاغری به عنوان منبع عزت نفس دارد ؛درحالیکه وزن ملاک اصلی او می شود، به شکل بدن خود بی توجه می شود و به دنبال آن افکار فرسایشی و تغییر خلق و رفتاردر او مشاهده می شود.
نیمی از این افراد ، کاهش شدید وزن و نیمی دیگر رژیم غذایی سخت گیرانه ای دارندکه مرتباً آن را شکسته ودست به پرخوری می زنند و بعد رفتار پاکسازی از خود نشان می دهند. گاهی حتی پس از خوردن مقدار اندكی غذا نیز پاکسازی می کنند.
2.گروه دوم: اختلال پراشتهایی عصبی یا bulimia
این اختلال، شامل دوره های پرخوری افراطی همراه با رفتارهای جبرانی نامناسب برای پیشگیری ازافزایش وزن می باشد. فردپس ازهربارپرخوری، دچاراحساس گناه و نفرت ازخود می گردد وبه رفتارهایی مانند استفراغ کردن ، پرهیزازغذا خوردن تا ساعاتی طولانی، استفاده از قرصهای مسهل و ورزش مفرط دست می زند.
3. گروه سوم: پرخوری مفرط
فرد درشرایطی که دچارافسردگی یا اضطراب می شود، رفتارپرخوری افراطی ازخود نشان می دهد که در آن میزان زیادی ازغذا را طی مدت کوتاهی می خورد، ولی بعد از پرخوری به رفتار جبرانی دست نمی زند. این پرخوری معمولاً در خلوت فرد رخ می دهد و شامل غذاهای پرکالری می باشند و فرد احساس می کند نمی تواند خوردن خود را کنترل کند.