روانشناسی سلامت مطالعه فرآیندهای روانشناختی و رفتاری در حوزه سلامت جسمی، بیماری و مراقبت از سلامتی است.
روانشناسی سلامت در حیطههای مختلفی فعالیت میکند. اولین حیطه کاری آن، باورها، رفتارها و تغییر رفتارهایی است که با سلامت مرتبطند. برای مثال شناسایی رفتارهای پرخطر که باعث کاهش طول زندگی میشوند، تجربه های بیماری و نحوۀ برخورد با بیماری های صعب العلاج.
روانشناسان سلامت از دانش خود برای بالا بردن سلامت عمومی و درک بهتر بیماریهایی نظیر ایدز، سرطان، آسم و... استفاده میکنندوبه افراد برای کنار آمدن با جنبههای عاطفی و احساسی بیماری خود کمک کنند.
هدف مهم دیگری که روانشناسی سلامت دنبال می کند، شناسایی عوامل پیشگیری کننده از بیماریها و بالا بردن سلامت جامعه از طریق ارتقاء سبک زندگی افراد میباشد. هدف دیگر روانشناسی سلامت،بالا بردن کارایی سیستم درمانی میباشد. مثلا روانشناس سلامت ممکن است به پزشکان، آموزشهایی در مورد نحوۀ برخورد صحیح با بیماران یا نحوه منتقل کردن اطلاعات مهم و ناراحت کننده به آنها بدهد.
سایر مواردی که می توان از روان شناس سلامت کمک گرفت، آموزش پرسنلی جهت کاهش فرسودگی شغلی از منظر سیاست های سازمانی است كه می تواند مثالی از این نوع مداخلات در سطح کلان باشد و مداخله درمانی جهت ترک سیگار نیز مثال دیگرى است که در سطح فردی قابل اجراست.